Op zoek naar een bouwbedrijf?

Badkamerrenovatie

Tips bij een badkamer verbouwing

Wilt u binnenkort u kleine badkamer verbouwen maar is u badkamer niet heel groot, kan u het beste kiezen voor de volgende dingen. Grote tegels en die dan in een lichte kleur zorgen ervoor dat een badkamer groter lijkt, glas heb je een inloop douche kies dan voor een glas in plaats van een muurtje dat neemt namelijk veel meer ruimte in beslag en glas oogt ook nog eens veel ruimtelijker en kies voor een badkamer met veel opbergruimte zo oogt het namelijk netjes. Door deze dingen zal u badkamer veel grotere ogen.

Wilt u binnenkort u badkamer verbouwen dan is het handig om rekening te houden met een aantal dingen

5 tips voor een badkamer verbouwing:

  1. Maak een duidelijk plan. Denk na over wat je wil en hoe je het wil. Doe het goed denk niet van we laten het eerst zo en verbouwen dat dan later wel. Stel je voor je hebt een oude huis gekocht en verandert alle dingen die je zie zo als de tegels maar je komt er twee jaar later achter dat de leidingen aan vervanging toe zijn dan kost dat alleen maar extra.
  2. Bedenk goed wat je in je badkamer wil. De meeste badkamers zijn niet heel groot dus is het meestal nog al een puzzel om alles erin te krijgen. Je kan bijvoorbeeld ook een middenweg kiezen door een bad en douche in 1 te nemen.
  3. Kies een budget. Heb je niet een heel hoog budget dan kan je er voor kiezen om bepaalde elementen te vervangen of een gedeelte zelf doen om kosten te besparen.
  4. Houd rekening met veiligheid en comfort. Je wilt natuurlijk dat je badkamer er mooi uitziet maar het is ook erg belangrijk dat het praktisch is ingericht. Houd er rekening mee als je kastje hebt dat deze goed open en dicht kunnen.
  5. Heb het nieuwe sanitair klaar staan. Begin pas met slopen als je ook zeker weet dat je de nieuwe dingen binnen hebt of binnen krijgt wat sommige dingen hebben een lange levertijd.

Wat kost het verbouwen van een badkamer?

De kosten van een badkamer verbouwing kunnen erg verschillen dat hangt af van verschillende factoren namelijk de grote van de badkamer en de wensen die je hebt. De kosten van een gehele badkamer verbouwen liggen gemiddeld tussen de 7000 en 17000 euro. Heb je een kleine badkamer en ben je met een basic stijl al tevreden dan ben je rond de 3500 euro kwijt maar heb je liever een luxer badkamer ga je al gauw richting de 10000 euro. Je wilt natuurlijk graag weten hoe ze aan die prijs komen dus hieronder in de tabel staan de kosten gespecificeerd:

ElementGemiddelde kosten
Vloer800-1800 euro
Vloerverwarming755-1155 euro
Toilet450-950 euro
Ligbad850-2800 euro
Spabad2700-6700 euro
Spadouche1600-4300 euro
Douche600-1900 euro
Wastafel400-800 euro
kraan150-450 euro

Benieuwd naar een prijsindicatie voor uw badkamerverbouwing? Via Badkamer-gids.nl vindt u snel een vakman uit de buurt.

Een badkamerrenovatie wordt vaak gecombineerd met een keukenrenovatie. Door dit te combineren zou je eventueel een combinatiekorting kunnen krijgen.