Op zoek naar een bouwbedrijf?

Loodgieters

Hoe kan je besparen op de kosten van een loodgieter?

Last van verstopte leidingen maar op dit moment niet het geld om een loodgieter in te huren? Niet getreurd. Wij hebben een aantal tips om op de kosten van de loodgieter te besparen.

Huurhuis? Bel de woningbouw!

Wat veel mensen die in een huurwoning wonen niet weten is dat ze de woningbouw kunnen bellen wanneer ze last hebben van verstopte leidingen. In de meeste gevallen kan je dan op zoek gaan naar een loodgieter en de kosten verhalen op de woningbouw.

Hierdoor betaal je zelf dus helemaal niks voor de loodgieter. Bel altijd even van tevoren of je zelf een loodgieter moet inschakelen of dat ze een interne vakman opsturen.

Vergelijk loodgieters

Het klinkt simpel maar veel mensen bellen het eerste bedrijf dat ze tegenkomen om hun probleem op te lossen. Dit is niet altijd de juiste manier van handelen. Je kan het beste bekijken naar het aanbod van meerdere loodgieters, zo kan je kijken welke loodgieter past binnen je budget en wensen.

Op de website Corvanmeer.nl lees je meer over loodgieterswerk en kan je kosteloos en vrijblijvend offertes aanvragen.

Doe het zelf

Het is niet altijd noodzakelijk om een loodgieter in te huren. Door middel van het bekijken van video’s en het lezen van informatie op internet is het vaak mogelijk om eenvoudige klussen zelf te klaren. Doe voordat je een loodgieter inschakelt goed onderzoek of het mogelijk is het probleem zelf, of door een bekende, op te laten lossen.

Wanneer het gaat om grote klussen is het in de meeste gevallen toch verstandiger om een loodgieter in te schakelen. Als je zelf niet weet wat je doet is de kans groot dat er iets misgaat. Dan ben je uiteindelijk meer kwijt dan wanneer je meteen een loodgieter had ingeschakeld.

Goed onderhoud

Om grote problemen te voorkomen is het belangrijk om geregeld te kijken of je leidingen maar ook je cv ketel nog in orde is. Door geregeld cv-ketel onderhoud te plegen kun je grote problemen voorkomen. Veel particulieren doen dit zelf, maar ook hier zien ze vaak problematiek over het hoofd.

Vaak is het voordeliger om een loodgieter preventief in te schakelen. Een onderhoudsbeurt is vaak goedkoper dan een reparatie of het vervangen van een cv-ketel. Onderhoud door een loodgieter kan je dus flink wat besparen op de kosten van bijvoorbeeld een reparatie.

Zoek een loodgieter in de buurt

Heb je toch een loodgieter nodig? Probeer dan altijd een loodgieter in je eigen regio te vinden. Zo kan je besparen op eventuele voorrijkosten. In sommige gevallen worden er helemaal geen voorrijkosten gerekend wanneer de loodgieter in dezelfde regio woont.