Op zoek naar een bouwbedrijf?

Verhuizen

Tips voor een vlotte verhuizing in 2021

Verhuizen is een flinke klus. Er zijn een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Wat zijn de do’s en don’t’s bij het verhuizen naar je nieuwe woning?

Goede voorbereiding is het halve werk

Vaak is het zo dat een verhuizing aardig snel moet gebeuren. Er is tijdens deze periode een hoop om rekening mee te houden. Zo moet je al je oude spullen inpakken, verhuisdozen regelen maar ook bijvoorbeeld je gas, water en licht en ook internetverbinding overzetten. Om het maar niet te hebben over het feit dat je ook je oude woning in een goede staat moet achterlaten.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vooruit denken scheelt vaak een hele hoop onnodige stress en ongemak. Denk aan het eerder doorgeven van je nieuwe adres aan de instanties die je wilt meenemen maar ook aan het op tijd regelen van verhuisdozen en het inlezen in wat je moet doen om je oude woning in de juiste staat achter te laten.

Als je deze dingen op tijd geregeld hebt hoef je je tijdens de verhuizing zelf alleen nog maar op het verplaatsen van spullen en het inrichten van je nieuwe woning te focussen. Dit scheelt een hoop stress en ongemak.

Doe het niet alleen

Het klinkt als een voor de hand liggende tip maar het is bij het verhuizen te adviseren om niet alleen te werk te gaan. Dit geldt niet alleen voor het verplaatsen van de spullen tijdens de verhuizing maar ook voor het goed achterlaten van je huidige woning en het inrichten van je nieuwe huis.

Denk voordat je gaat verhuizen aan de dingen die je moet doen en wie je daarbij kan helpen.

Heb je een handige oom die een schutting in de tuin kan zetten? Of wellicht kunnen je ouders of vrienden helpen met het tillen van spullen, het behangen van je nieuwe woonkamer of het schoonmaken van je oude huis?

Het is wijs om vooraf zoveel mogelijk afspraken in te plannen met de mensen die je kunnen helpen. Zo zorg je tijdens de verhuizing voor een goede doorstroom en loop je elkaar niet in de weg.

Regel een verhuisbedrijf

Krijg je alleen al stress bij de gedachte om je televisie of je nieuwe boekenkast van het ene huis naar het andere huis te verplaatsen? Heb je misschien een hoop vrienden die kunnen helpen maar zijn ze allemaal net niet sterk genoeg? Of lijkt het je prachtig om een nieuwe laminaatvloer te laten leggen maar krijg je al rugpijn bij de gedachte dit zelf te moeten doen?

Geen zorgen! Je kunt immers altijd overwegen om professionals in te schakelen. Van het huren van een verhuisbedrijf tot het regelen van laminaatleggers: Er is voor iedere klus wel een professional die je kunt benaderen om dit werk voor je te doen. Op de website verhuizen-nu.nl vind je eenvoudig een verhuizer in je eigen regio.

Vergeet niet te genieten

Het klinkt als een rare tip, maar vergeet tijdens het verhuizen ook niet om af en toe stil te staan bij het werk dat je verricht. Denk terug aan de oude tijden in je vorige woning en de nieuwe gebeurtenissen die in je nieuwe stulpje kunnen plaatsvinden.

Verhuizen is misschien een hoop werk maar het kan natuurlijk ook ontzettend leuk zijn om je nieuwe woning te betrekken!