Op zoek naar een bouwbedrijf?

Verhuizen

Wat kan je verwachten bij een woningontruiming?

Wanneer je een verhuis- of ontruimingsbedrijf inschakelt voor een woningontruiming weet je zelf natuurlijk wat jouw persoonlijke verwachtingen zijn. Toch is het vaak het geval dat de verwachtingen van een particulier niet helemaal gelijk zijn aan die van het ingeschakelde bedrijf. In dit artikel geven we je een duidelijke, maar vooral ook realistische indruk van wat een woningontruiming inhoudt. Daarna geven we je de belangrijkste tip bij het leeghalen van je woning!

Neem mee wat voor jou van waarde is

Alle bezittingen die je wilt bewaren of die van enige waarde zijn, moet je vóór het aanleveren van de woning weghalen. Een verhuis of ontruimingsbedrijf kan immers moeilijk voor jou bepalen welke spullen jij belangrijk of van waarde vind.

Vooral bezittingen waarmee je een emotionele band hebt zijn niet voor iedereen aan de buitenkant te herkennen. Doe daarom zelf altijd nog even een extra controle om zeker te zijn dat je niets over het hoofd gezien hebt.

Niet van waarde? Laat het staan!

Zodra je de sleutels van de woning aan het ontruimingsbedrijf hebt overhandigd, is het zo ver. Alles wat nu nog in je huis staat wordt weggeruimd. De ontruiming begint namelijk met het verwijderen van het achtergebleven inboedel en meubilair. Het bruikbare wordt geschonken aan goede doelen of naar kringloopwinkels gebracht en de onbruikbare tafels, stoelen en kasten gaan naar de stort. Als je graag van een oude set stoelen of een versleten kast af wilt, kan je deze dus gerust laten staan!

Op de website adelaar-woningontruimingen.nl vind je meer informatie over het vinden van het beste ontruimingsbedrijf voor jouw woningontruiming.

Niet alleen leeg maar ook bezemschoon

Een ontruimingsbedrijf is niet alleen gespecialiseerd in het in korte tijd leegruimen van een woning, maar is vaak ook gespecialiseerd in verscheidene schoonmaakwerkzaamheden. Zo bieden veel verhuizers of ontruimingsbedrijven het bezemschoon opleveren van je woning aan.

Na de ontruimingswerkzaamheden wordt dan het volledige huis grondig schoongemaakt door het bedrijf, waardoor je zeker weet dat het goed gebeurt.

Aanvullende diensten

Naast het leeghalen en schoonmaken van woningen bieden de meeste ontruimingsbedrijven nog een aantal aanvullende diensten aan. Zo verwijderen veel bedrijven vloeren voor particulieren, repareren of verven ze muren en herstellen ze elektra in het huis.

Ook voor ontruimings- of herstelwerkzaamheden in de tuin is vaak wel het een en ander met de ontruimer te regelen.

Tip: goede communicatie is belangrijk

Ben je bang dat je iets vergeten bent? Geen zorgen. Laat het de ontruimer dan weten! Hij of zij helpt je graag met zoeken of zal met een extra oplettend oog verder gaan met het leeghalen van de woning.

Als je zeker wilt zijn dat er niets van waarde per ongeluk meegenomen wordt, kan je ook altijd de ontruimer vragen om vooraf aan de ontruiming samen met jou een rondje door het huis te lopen. Tijdens zo’n laatste check kan hij of zij jou vragen stellen om eventuele onduidelijkheden op te helderen en kan jij met een paar aanvullende instructies zeker zijn van een geslaagde ontruiming.