Op zoek naar een bouwbedrijf?

Vochtproblemen

Oorzaken optrekkend vocht

Opstijgend of optrekkend vocht is een hardnekkig probleem waar veel huishoudens in Nederland en België mee te kampen hebben. Het fenomeen optrekkend vocht is te herkennen aan vochtplekken of donkere plekken op de muren in huis, vaak aan de onderkant. Andere symptomen zijn onder meer losrakend behang, pleisterwerk dat uit de muur valt of een parketvloer die bij de muren vochtig is en krom trekt. Er kunnen uiteenlopende oorzaken een rol spelen die tot opstijgend vocht in huis leiden. Een van de meest voorkomende verklaringen dat opstijgend vocht zich voordoet, is een kelder die niet goed is gedicht.

Zelf oplossen?

Het laten opdrogen van de vochtige muren is met meerdere methodes mogelijk. Maar het beste is natuurlijk om het vochtprobleem permanent op te lossen. Soms is het direct duidelijk waar de oorsprong van het water zich bevindt, bij een lekkage in de muren kan dat veel lastiger zijn. Andere methodes voor vochtbestrijding bij opstijgend vocht zijn het injecteren van uw muren aan de binnenkant of het laten plaatsen van een onder kapping. Opstijgend vocht is niet aangenaam en daarbij ook niet gezond!

Schakel een vakman in

Het is een eenmalige investering waardoor er geen vochtproblemen in huis meer ontstaan. Wanneer er schimmel in huis wordt opgemerkt is het zo dat er in het merendeel van de gevallen een bepaald vochtprobleem aan de basis zal liggen. Wanneer je last van een vochtige vloer hebt door opstijgend vocht dan is het injecteren van je muur een hele goede oplossing. wanneer deze vochtige lucht niet op efficiënte wijze kan worden afgevoerd zult u merken dat het vocht zal afzetten op de muren. Bij doorslaand vocht moeten de muren geïmpregneerd worden en dit zal €8,- tot €12,- kosten per m². Dan kunt u kiezen voor het injecteren van de muren en het onderkoppen van de muren. Deze twee methodes zijn €100,- tot €150,- per lopende meter.

Professioneel optrekkend vocht laten verhelpen? Schakel een vakman in via De Jong BV Amsterdam.

Wist je trouwens dat vochtproblemen in het najaar ook mogelijk zijn? Het is verstandig om tijdig vochtwering te plaatsen.